Jen co světlo nakouklo do chalupy babička vstala, pomodlila sa, rozdělala ve šporheltě oheň a zamísila těsto.
Obstarala dobytek, vrátila se a upékla jidáše…..
Rozednívá se. Rozjímám a perem na papíře krotím divoké stádo svých myšlenek, co se mi zbytečně honí hlavou.
Pak do pekárny podle receptu postupně dávám suroviny, zapínám program těsto a jdu si zacvičit jógu.
Vykynuté těsto krásně voní, můžu tvarovat jidáše: lano, oprátku, uzel.
Upečené jidášky vytahuji z trouby, a ještě horké je mažu rozpuštěným máslem s medem.
Aby nás neuštkl had.
Po zradě, lži tě svědomí dostihne.
Medu se přisuzovala ochranná moc. Obzvlášť proti hadímu uštknutí a bodnutí hmyzu.
Budeš ochráněn proti „uštknutí vnitřního hada“ – tedy závisti a zloby vůči druhým. Nedovolíš „Jidáši“ v sobě, aby tebe či druhé zradil.
Muškátový oříšek – jeho silice obsahuje myristicin, který má afrodisiakální účinek (tak je jaro😊), ale také je přirozeně se vyskytujícím insekticidem.
Vanilka – její sladká vůně oblažuje srdce a uvolňuje stres. To se v období končícího půstu prostě hodí.
Citrónová kůra – svěží vůně citrónu pomáhá s očistou naší mysli.
Už rozumíte jidáškům?
A tip pro všechny, kteří jidášky k snídani propásli.
Dopřejte si večer ochrannou medovou masáž.